NAVIGATIE
SOCIAAL
ADRES Bitcoin Home Postbus 276 7550 AG Hengelo The Netherlands
CONTACT informatie: info@bitcoinhome.nl Support: support@bitcoinhome.nl Telefoon: 0031- (0)541-795000
2FA

1) Wat is 2FA?

2FA staat voor two factor authentication. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het om een tweede beveiligingslaag over een al bestaande beveiliging, zoals een wachtwoord. Een concreet voorbeeld hiervan is inloggen op je DigiD. Eerst moet je inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord, waarna je als tweede beveiliging een code moet invullen die je per SMS hebt ontvangen. Andere bekende voorbeelden van een tweede beveiliging die je kunt gebruiken is je vingerafdruk, een toegestuurde e-mal die je moet bevestigen of een 6-cijferige code die je binnen een bepaalt aantal seconden moet invullen. De laatstgenoemde optie – een cijfercode – wordt veelal door exchanges gebruikt. Om sommige vormen van cybercriminaliteit tegen te gaan, verplichten bepaalde exchanges het gebruik hiervan. Een tijdje geleden besloot Bittrex 2FA te verplichten, nadat hun systeem werd aangevallen. 2FA kun je dus ook toepassen op exchanges waar je cryptocurrency (ver)koopt. Stel dat een onwelwillende jouw inloggegevens heeft bemachtigd, dan moet hij tevens jouw 2FA-code hebben. Een stukje lastiger voor de cybercrimineel, dus een stuk veiliger voor jou!

2) Installeren van 2FA

Een van de meest voorkomende vormen van 2FA op cryptocurrency exchanges, is die met een 6-cijferige code die je middels een gratis app verkrijgt. Voordat je deze vorm van 2FA kunt gebruiken, moet je enkele stappen zetten. Allereerst moet je een (mobiel) apparaat hebben waarop je een 2FA-app kunt zetten. Enkele bekende 2FA-applicaties die voor zowel Android- als iOS-telefoons (en/of tablets) beschikbaar zijn. Google Authenticator Authy Lastpass Nadat je de app op je telefoon hebt geïnstalleerd, kan je aan de slag! 2FA toevoegen aan Kraken in 10 stappen 1. Login en klik op ‘Account’ 2. Klik op ‘Security’ 3. Klik op ‘Two-Factor Authentication’ 4. In dit voorbeeld voegen we 2FA toe aan het plaatsen van orders, klik bij ‘Trading’ op ‘Setup’ 5. Een nieuw scherm opent. Selecteer bij ‘Method’ Google Authenticator, TOTP mode. 6. Klik op ‘Continue’. Een nieuw scherm open, klik wederom op ‘Continue’ 7. We komen nu bij de belangrijkste stap aan: Maak een back-up van ‘OTP manual setup key‘. Schrijf het bijvoorbeeld op een papiertje en bewaar deze in een kluis. Als je de setup key kwijtraakt en je hebt om wat voor reden dan ook geen toegang meer tot je 2FA, kan je in dit voorbeeld dus niet meer handelen. Stel je 2FA in voor inloggen en raak je je 2FA-gegevens kwijt, kan je dus niet meer inloggen op Kraken! 8. We zijn er bijna. Scan nu met je Google Authenticator-app de QR code. 9. Een zes cijferige code verschijnt. Vul deze in bij ‘One-time Password’ 10. Klik op ‘Confirm’. 2FA toevoegen aan Bittrex in 7 stappen 1. Login en klik op ‘Settings’ 2. Klik op ‘Two-Factor Authentication’ 3. We komen nu bij de belangrijkste stap aan: Maak een back-up van je ‘Secret Key’, in dit voorbeeld NKOTB123TESTCODE 4. Klik in je Google Authenticator-app op ‘+’ en scan de QR-code 5. Vul de code in die in je 2FA-app verschijnt 6. Klik op ‘Enable 2FA’ 7. Je ontvangt een e-mail van Bittrex, klik hier op de link in de e-mail. Maak back-ups! Of het nu over je public keys, private keys of 2FA gaat.
WALLET
PORTFOLIO

1) Wallet in het kort

Praktisch alle cryptocurrencies brengen hun eigen wallets (core wallets) op de markt. Heb je tien verschillende soorten coins in je bezit, dan horen daar dus tien verschillende wallets bij. Gelukkig zijn er digitale portemonnees (bijvoorbeeld Jaxx en Exodus) op de markt die net als een fysieke portemonnee verschillende vakjes hebben waar je munten in kunt bewaren. Jouw verschillende coins kan je dus op één plek bewaren. We raden je af om al je valuta op een exchange te bewaren. Waarom? We weten niet of het (on)veiliger is om je geld in een wallet op een exchange te bewaren, maar we weten wel dat in 2014 één van de grootste exchanges van dat moment gekraakt werd. Hackers gingen er met miljoenen Bitcoins vandoor. Daarom kiezen wij ervoor om enkel onze ‘handelcoins’ in portemonnees van bijvoorbeeld Kraken of Bittrex te bewaren.

2) Public key en private key

Een wallet bevat minstens één uniek adres. Op dit adres kan je bit- of altcoins ontvangen. Heb je bijvoorbeeld 100 XRP (ripple) die je van Bittrex naar je eigen XRP- wallet wilt versturen? Dan stuur je die dus naar het adres van je wallet. Dit adres wordt een public key genoemd. Goed om te weten: Het publieke adres is voor iedereen inzichtelijk. Naast de public key bestaat de private key. Zie dit als de toegangs sleutel tot je wallet: krijgt iemand deze sleutel in handen, dan kan hij dus in jouw portemonnee. Het is dus belangrijk dat je deze sleutel goed bewaard.

3) Core Wallet

Als voorbeeld pakken we de core wallet van Gulden. Voor deze core wallet moet je aardig wat schijfruimte overhebben. Je installeert namelijk naast een portemonnee ook de Blockchain waar de hele transactie geschiedenis van Gulden in verwerkt staat. De eerste keer dat je een wallet opent, zal dus de hele Blockchain ook gedownload worden. Bij populaire coins kan het dus een paar uur (!) duren voordat je digitale portemonnee bij de tijd is en de juiste data toont. Hou daar dus rekening mee. Daarbij komt dat elke keer dat je de wallet opent, de laatste transacties van Gulden worden gedownload, wat in feite betekent dat je steeds meer opslagcapaciteit nodig hebt.
Wat is Blockfolio? Het is een portfolio om jouw cryptocurrency bij te houden in één eenvoudig overzicht. Het is makkelijk om coins toe te voegen en analyses per coin te bekijken of van jouw totale portfolio. Krijg gedetailleerde prijzen en marktinformatie, blijf tevens op de hoogte van nieuws. Blockfolio heeft portfolio overzicht met daarin de totale waarde ervan, ook staat er aangegeven hoeveel % of euro jouw winst is in de afgelopen 24 uur. Valuta kan je zelf kiezen in de instellingen indien anders dan euro gewenst is. Daarnaast kan je zien hoeveel munten jij bezit en per coin per periode bekijken hoe deze is gestegen of gedaald. Het instellen van alerts is ook mogelijk om op de hoogte worden gehouden van prijsveranderingen. De app maakt gebruik van candlestick grafieken voor een makkelijke weergave. Er zitten meer dan 800 crypto coins in Blockfolio, waaronder de bekende Bitcoin, Litecoin, Ethereum etc. Tot slot is de app ook voorzien van het laatste nieuws van CoinDesk en Bitcoin Magazine. Deze app is volgens ons een echte ‘must have’ omdat je hierin alles erg mooi en overzichtelijk bij elkaar hebt. Hij is beschikbaar voor ios en android telefoons te downloaden in de app store of google play store.

1) Blockfolio

4) Multiwallets

Je hoeft geen expert in Engels te zijn om te begrijpen dat een multiwallet veel (multi) portemonnees (wallet) bevat. In plaats van 1 soort cryptocurrency, kan je meerdere soorten coins in een multiwallet bewaren. Jaxx is een van de bekendere multiwallets en ondersteunt de populairste coins als Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash en Zcash. Jaxx wordt door zijn gebruikers gewaardeerd, omdat je jouw Jaxx-account op meerdere apparaten kunt synchroniseren. Zo kan je op zowel je desktop als smartphone altijd bij je munten. Jaxx ondersteunt de volgende cryptocurrency - Augur (REP) - Bitcoin (BTC) - Dash (DASH) - Ethereum (ETH) - Ethereum Classic (ETC) - Litecoin (LTC) - ZCash (ZEC) Exodus: Een andere multiwallet in is Exodus. De multiwallet is jonger dan Jaxx, maar weet in gestaag tempo gebruikers te werven. Dit heeft grotendeels te maken met de razendsnelle klantenservice van het bedrijf én het feit dat je in de digitale portemonnee van Exodus andere soorten munten dan in Jaxx kunt bewaren. Exodus ondersteunt de volgende cryptocurrency - Augur (REP) - Bitcoin (BTC) - Dash (DASH) - Dogecoin (DOGE) - Ethereum (ETH) - Golem (GLM) - Litecoin (LTC)

5) Hardware wallets

Een hardware wallet is een fysiek portemonnees waar je cryptomunten op kunt bewaren. Op moment van schrijven bestaan er een handvol leveranciers van deze apparaatjes, waarvan Trezor en Ledger de bekendsten zijn. Waar vaak wordt gesteld dat paper wallets het veiligst zijn, komen de hardware wallets op een goede tweede plaats. Let bij de aankoop goed op de hoeveelheid verschillende soorten munten die je op een hardware wallet kunt zetten. Zo zit de Ledger Nano S na 4 verschillende munten ‘vol’.

6) Paper wallets

Algemeen wordt gesteld dat de paper wallet, oftewel papieren portemonnee, de veiligste manier van je coins bewaren is. Het principe is vrij simpel. Een geprinte versie van private key (de sleutel die toegang geeft tot je wallet) in plaats van dat je hem online opslaat. Dat betekent dat voor het voor cybercriminelen nagenoeg onmogelijk is om in jouw digitale portemonnee te komen, omdat de toegangs sleutel op een papiertje wordt bewaard. Waar je op moet letten: De grootste vijand van de papieren portemonnee is…. water. Zijn de toegangs sleutels niet meer zichtbaar, dan kan je dus ook niet meer je portemonnee openen en is je digitale valuta foetsie. Daarom….

6) Maak BACK-UPS!

Voordat je nu aan de slag gaat, nog de belangrijkste mededeling. Maak backups! Stel je voor dat je computer crasht of wordt gestolen (dus je niet meer bij je wallets kunt), dan kan je dus ook niet meer bij je valuta. Bijvoorbeeld door al je wallet-backups op een usb-stickje op een niet nader te noemen plaats te verstoppen. Mocht je je primaire opslagplaats om wat voor reden dan ook kwijtraken, heb je je kopie altijd nog achter de hand.

2) Altpocket

Altpocket is ook een portfolio, deze is geschikt voor op je desktop, helaas werkt deze alleen nog maar met Bittrex en Poloniex. Verder is het een prima portfolio en heb je ook alles mooi overzichtelijk op een rijtje.
TRADE VEILIG
“Bitcoin is beter als geld, Bitcoin is goedkoper als geld. Bitcoin stijgt in 2018 naar $ 10.000” - Bill Gates
2FA

1) Wat is 2FA?

2FA staat voor two factor authentication. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het om een tweede beveiligingslaag over een al bestaande beveiliging, zoals een wachtwoord. Een concreet voorbeeld hiervan is inloggen op je DigiD. Eerst moet je inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord, waarna je als tweede beveiliging een code moet invullen die je per SMS hebt ontvangen. Andere bekende voorbeelden van een tweede beveiliging die je kunt gebruiken is je vingerafdruk, een toegestuurde e-mal die je moet bevestigen of een 6- cijferige code die je binnen een bepaalt aantal seconden moet invullen. De laatstgenoemde optie – een cijfercode – wordt veelal door exchanges gebruikt. Om sommige vormen van cybercriminaliteit tegen te gaan, verplichten bepaalde exchanges het gebruik hiervan. Een tijdje geleden besloot Bittrex 2FA te verplichten, nadat hun systeem werd aangevallen. 2FA kun je dus ook toepassen op exchanges waar je cryptocurrency (ver)koopt. Stel dat een onwelwillende jouw inloggegevens heeft bemachtigd, dan moet hij tevens jouw 2FA-code hebben. Een stukje lastiger voor de cybercrimineel, dus een stuk veiliger voor jou!

2) Installeren van 2FA

Een van de meest voorkomende vormen van 2FA op cryptocurrency exchanges, is die met een 6-cijferige code die je middels een gratis app verkrijgt. Voordat je deze vorm van 2FA kunt gebruiken, moet je enkele stappen zetten. Allereerst moet je een (mobiel) apparaat hebben waarop je een 2FA-app kunt zetten. Enkele bekende 2FA-applicaties die voor zowel Android- als iOS-telefoons (en/of tablets) beschikbaar zijn. Google Authenticator Authy Lastpass Nadat je de app op je telefoon hebt geïnstalleerd, kan je aan de slag! 2FA toevoegen aan Kraken in 10 stappen 1. Login en klik op ‘Account’ 2. Klik op ‘Security’ 3. Klik op ‘Two-Factor Authentication’ 4. In dit voorbeeld voegen we 2FA toe aan het plaatsen van orders, klik bij ‘Trading’ op ‘Setup’ 5. Een nieuw scherm opent. Selecteer bij ‘Method’ Google Authenticator, TOTP mode. 6. Klik op ‘Continue’. Een nieuw scherm open, klik wederom op ‘Continue’ 7. We komen nu bij de belangrijkste stap aan: Maak een back-up van ‘OTP manual setup key‘. Schrijf het bijvoorbeeld op een papiertje en bewaar deze in een kluis. Als je de setup key kwijtraakt en je hebt om wat voor reden dan ook geen toegang meer tot je 2FA, kan je in dit voorbeeld dus niet meer handelen. Stel je 2FA in voor inloggen en raak je je 2FA-gegevens kwijt, kan je dus niet meer inloggen op Kraken! 8. We zijn er bijna. Scan nu met je Google Authenticator-app de QR code. 9. Een zes cijferige code verschijnt. Vul deze in bij ‘One- time Password’ 10. Klik op ‘Confirm’. 2FA toevoegen aan Bittrex in 7 stappen 1. Login en klik op ‘Settings’ 2. Klik op ‘Two-Factor Authentication’ 3. We komen nu bij de belangrijkste stap aan: Maak een back-up van je ‘Secret Key’, in dit voorbeeld NKOTB123TESTCODE 4. Klik in je Google Authenticator-app op ‘+’ en scan de QR-code 5. Vul de code in die in je 2FA-app verschijnt 6. Klik op ‘Enable 2FA’ 7. Je ontvangt een e-mail van Bittrex, klik hier op de link in de e-mail. Maak back-ups! Of het nu over je public keys, private keys of 2FA gaat.
WALLET

1) Wallet in het kort

Praktisch alle cryptocurrencies brengen hun eigen wallets (core wallets) op de markt. Heb je tien verschillende soorten coins in je bezit, dan horen daar dus tien verschillende wallets bij. Gelukkig zijn er digitale portemonnees (bijvoorbeeld Jaxx en Exodus) op de markt die net als een fysieke portemonnee verschillende vakjes hebben waar je munten in kunt bewaren. Jouw verschillende coins kan je dus op één plek bewaren. We raden je af om al je valuta op een exchange te bewaren. Waarom? We weten niet of het (on)veiliger is om je geld in een wallet op een exchange te bewaren, maar we weten wel dat in 2014 één van de grootste exchanges van dat moment gekraakt werd. Hackers gingen er met miljoenen Bitcoins vandoor. Daarom kiezen wij ervoor om enkel onze ‘handelcoins’ in portemonnees van bijvoorbeeld Kraken of Bittrex te bewaren.

2) Public key en private

key

Een wallet bevat minstens één uniek adres. Op dit adres kan je bit- of altcoins ontvangen. Heb je bijvoorbeeld 100 XRP (ripple) die je van Bittrex naar je eigen XRP-wallet wilt versturen? Dan stuur je die dus naar het adres van je wallet. Dit adres wordt een public key genoemd. Goed om te weten: Het publieke adres is voor iedereen inzichtelijk. Naast de public key bestaat de private key. Zie dit als de toegangs sleutel tot je wallet: krijgt iemand deze sleutel in handen, dan kan hij dus in jouw portemonnee. Het is dus belangrijk dat je deze sleutel goed bewaard.

3) Core Wallet

Als voorbeeld pakken we de core wallet van Gulden. Voor deze core wallet moet je aardig wat schijfruimte overhebben. Je installeert namelijk naast een portemonnee ook de Blockchain waar de hele transactie geschiedenis van Gulden in verwerkt staat. De eerste keer dat je een wallet opent, zal dus de hele Blockchain ook gedownload worden. Bij populaire coins kan het dus een paar uur (!) duren voordat je digitale portemonnee bij de tijd is en de juiste data toont. Hou daar dus rekening mee. Daarbij komt dat elke keer dat je de wallet opent, de laatste transacties van Gulden worden gedownload, wat in feite betekent dat je steeds meer opslagcapaciteit nodig hebt.

4) Multiwallets

Je hoeft geen expert in Engels te zijn om te begrijpen dat een multiwallet veel (multi) portemonnees (wallet) bevat. In plaats van 1 soort cryptocurrency, kan je meerdere soorten coins in een multiwallet bewaren. Jaxx is een van de bekendere multiwallets en ondersteunt de populairste coins als Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash en Zcash. Jaxx wordt door zijn gebruikers gewaardeerd, omdat je jouw Jaxx-account op meerdere apparaten kunt synchroniseren. Zo kan je op zowel je desktop als smartphone altijd bij je munten. Jaxx ondersteunt de volgende cryptocurrency - Augur (REP) - Bitcoin (BTC) - Dash (DASH) - Ethereum (ETH) - Ethereum Classic (ETC) - Litecoin (LTC) - ZCash (ZEC) Exodus: Een andere multiwallet in is Exodus. De multiwallet is jonger dan Jaxx, maar weet in gestaag tempo gebruikers te werven. Dit heeft grotendeels te maken met de razendsnelle klantenservice van het bedrijf én het feit dat je in de digitale portemonnee van Exodus andere soorten munten dan in Jaxx kunt bewaren. Exodus ondersteunt de volgende cryptocurrency - Augur (REP) - Bitcoin (BTC) - Dash (DASH) - Dogecoin (DOGE) - Ethereum (ETH) - Golem (GLM) - Litecoin (LTC)

5) Hardware wallets

Een hardware wallet is een fysiek portemonnees waar je cryptomunten op kunt bewaren. Op moment van schrijven bestaan er een handvol leveranciers van deze apparaatjes, waarvan Trezor en Ledger de bekendsten zijn.Waar vaak wordt gesteld dat paper wallets het veiligst zijn, komen de hardware wallets op een goede tweede plaats. Let bij de aankoop goed op de hoeveelheid verschillende soorten munten die je op een hardware wallet kunt zetten. Zo zit de Ledger Nano S na 4 verschillende munten ‘vol’.

6) Paper wallets

Algemeen wordt gesteld dat de paper wallet, oftewel papieren portemonnee, de veiligste manier van je coins bewaren is. Het principe is vrij simpel. Een geprinte versie van private key (de sleutel die toegang geeft tot je wallet) in plaats van dat je hem online opslaat. Dat betekent dat voor het voor cybercriminelen nagenoeg onmogelijk is om in jouw digitale portemonnee te komen, omdat de toegangs sleutel op een papiertje wordt bewaard. Waar je op moet letten: De grootste vijand van de papieren portemonnee is…. water. Zijn de toegangs sleutels niet meer zichtbaar, dan kan je dus ook niet meer je portemonnee openen en is je digitale valuta foetsie. Daarom….

6) Maak BACK-UPS!

Voordat je nu aan de slag gaat, nog de belangrijkste mededeling. Maak backups! Stel je voor dat je computer crasht of wordt gestolen (dus je niet meer bij je wallets kunt), dan kan je dus ook niet meer bij je valuta. Bijvoorbeeld door al je wallet-backups op een usb-stickje op een niet nader te noemen plaats te verstoppen. Mocht je je primaire opslagplaats om wat voor reden dan ook kwijtraken, heb je je kopie altijd nog achter de hand.
PORTFOLIO

1) Blockfolio

Wat is Blockfolio? Het is een portfolio om jouw cryptocurrency bij te houden in één eenvoudig overzicht. Het is makkelijk om coins toe te voegen en analyses per coin te bekijken of van jouw totale portfolio. Krijg gedetailleerde prijzen en marktinformatie, blijf tevens op de hoogte van nieuws.Blockfolio heeft portfolio overzicht met daarin de totale waarde ervan, ook staat er aangegeven hoeveel % of euro jouw winst is in de afgelopen 24 uur. Valuta kan je zelf kiezen in de instellingen indien anders dan euro gewenst is. Daarnaast kan je zien hoeveel munten jij bezit en per coin per periode bekijken hoe deze is gestegen of gedaald. Het instellen van alerts is ook mogelijk om op de hoogte worden gehouden van prijsveranderingen. De app maakt gebruik van candlestick grafieken voor een makkelijke weergave. Er zitten meer dan 800 crypto coins in Blockfolio, waaronder de bekende Bitcoin, Litecoin, Ethereum etc. Tot slot is de app ook voorzien van het laatste nieuws van CoinDesk en Bitcoin Magazine. Deze app is volgens ons een echte ‘must have’ omdat je hierin alles erg mooi en overzichtelijk bij elkaar hebt. Hij is beschikbaar voor ios en android telefoons te downloaden in de app store of google play store.

2) Altpocket

Altpocket is ook een portfolio, deze is geschikt voor op je desktop, helaas werkt deze alleen nog maar met Bittrex en Poloniex. Verder is het een prima portfolio en heb je ook alles mooi overzichtelijk op een rijtje.
“Bitcoin is beter als geld, Bitcoin is goedkoper als geld. Bitcoin stijgt in 2018 naar $ 10.000” - Bill Gates NAVIGATIE SOCIAAL ADRES Bitcoin Home Postbus 276 7550 AG Hengelo The Netherlands CONTACT e: info@bitcoinhome.nl f: 0031- (0)541-795000 Copyright by Bitcoin Home      
TRADE VEILIG